TEDDY Grattis på 10 års dagen

Teddy 10 år 30.1.2020

10 år  så fyller kaninen Teddy år och vi på 4H i Malax är så glada att fått ta del av denne kanins ljuvliga livssaga.

Olivia Risberg fick egna pengar att köpa sin kanin då hon gick i andra klass. Sedan har han förgyllt familjens vardag i hela 10 år!

Då jag började som verksamhetsledare 2010, så träffade jag på många olika ”Min 4H uppgift-häften”, och det som verkligen stack ut ur mängden var Olivias som med millimeterprecision hade fyllt i skötseln av kaninen Teddy.

Vi fick en gång prova på hoppning med dåvarande Österbottens kaninhoppare, och då kom Olivia dit med Teddy. Själva hoppnings klubbar rann då ut i sanden men Olivia hade egna hinder och tränade sin Teddy i trädgården.

Trädgården är Teddy mycket bekant med, då han alla dagar har frigång på familjens gräsmatta, och således motionerar, helt fritt. Då Olivia kallar på honom att nu skall vi gå in, så skuttar han lydigt mot henne och sätts i sin ute bur. Teddy har aldrig varit inomhus.

 

Teddy är en mycket bestämd liten 1 kg herreman som visar tydligt vad han tycker. Att sitta i andras famn är het ok men om Olivias pappa klappar och kelar-då nafs-biter han: Lägg av, på kaninspråk.

Om familjen reser bort och någon annan skall ta hand om Teddy är han sur, och matvägrar i ett dygn: Var är min Olivia ? , på kaninspråk

Jag frågar Olivia vad har gjort kaninen så gammal, så svara hon att hans dagliga tur på gården, nog är det som hållit formen på Teddy, maten har bestått av hö, pellets och någon morot.

Olivia har varit 4h aktiv sedan hon var 8 år, hon kom på klubbar, jippodagar, blev klubbledare, hållit kaninklubbar, matklubbar, pysselklubbar. Hon och hennes bästa kompis Sandra Damsten har 4h företaget Kalasfixarna, som gör tema kalas i vår klubblokal.

 

Olivia skall nu skriva sin student, hon sitter i Malax 4H:s styrelse, övrigt mycket föreningsaktiv, och har nya idéer om allt som rör barn , unga och aktiviteter, och vi hoppas att hon och kaninen Teddy skall ha en riktig fin dag. 

Mia Gull

Verksamhetsledare

Back to top of page